28.03.24

(057) 702-15-92

Перемога міжнародного освітнього ERASMUS+ проекту «CLIMAN»!

22.09.2020

Перемога міжнародного освітнього ERASMUS+ проекту «CLIMAN»!

Щиро вітаємо наших колег та партнерів – колектив кафедри екології Харківського національного автомобільно-дорожнього університету та весь консорціум проекту CLIMAN «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» з перемогою в конкурсі Європейського Союзу Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти.

Науково-дослідна установа «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» виступає у ролі асоційованого партнеру програми проекту та створить на своїй базі філію Центру кліматичного менеджменту за напрямом розроблення і впровадження інформаційно-вимірювальних та інформаційно-аналітичних систем у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального природокористування та дослідження змін клімату.

Проект передбачає підготовку кваліфікованих кліматичних менеджерів. З цією метою проектні команди вивчатимуть найкращі практики ЄС, підбиратимуть та навчатимуть персонал, оновлюватимуть існуючі магістерські програми з охорони навколишнього середовища та управління, розробляючи міждисциплінарний навчальний модуль щодо запобігання, адаптації та пом'якшення змін клімату.

Мета проекту – допомогти університетам Грузії, Республіки Білорусь та України стати центрами розвитку досліджень управління кліматом для прискорення інтеграції у світовий кліматичний ринок та задоволення глобальних вимог регулювання клімату шляхом застосування кращих європейських практик у сфері запобігання змінам клімату, адаптації та пом'якшення наслідків.

Цілі проекту:

Оновити існуючі магістерські програми, розробивши міждисциплінарний навчальний модуль «Кліматичний менеджмент».

Створити консультаційні Центри кліматичного менеджменту в університетах-партнерах та забезпечити їхній сталий розвиток.

Сприяти розвитку та зміцненню інституційного потенціалу університетів-партнерів з метою розробки рекомендацій для промислового, транспортного, енергетичного, туристичного секторів та місцевих органів влади у сфері запобігання, адаптації та пом'якшення змін клімату.

Тривалість проекту: 15 листопада 2020 – 14 листопада 2023.

Координатор проекту: Нідерландська бізнес-академія, Нідерланди.

Співкоординатор проекту: Університет «КРОК», Україна.

Роль ХНАДУ: головний координатор виконання основного робочого пакету проекту – «Розробка учбового модулю  «Кліматичний менеджмент»».

Роль УКРНДІЕП: створення філії Центру кліматичного менеджменту за напрямом розроблення і впровадження інформаційно-вимірювальних та інформаційно-аналітичних систем у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального природокористування та дослідження змін клімату.

Партнери: Університет Фоджа, Італія; Університет прикладних наук, Німеччина; Університет імені Міколаса Ромеріса, Литва; Університет Туріба, Латвія; Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Україна; Національний університет "Львівська політехніка", Україна; Державний університет імені Акакі Церетелі Кутаїсі, Грузія; Державний університет Батумі імені Шота Руставелі, Грузія; Поліський державний університет, Білорусь; Гродненський державний університет імені Янки Купали, Білорусь; Консалтингова компанія Халтгрен, Німеччина.

З нетерпінням чекаємо початку співпраці у напрямі створення та розвитку Центру кліматичного менеджменту.

 

Вітаємо переможців та бажаємо успішної реалізації проекту!